10 muških karakteristika na koje “padaju” žene

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Da su muškarci prvenstveno vizuelna bića i da fizički izgled žene igra veliku ulogu u tome hoće li im se svidjeti odavno je uvriježeno mišljenje.

Istovremeno, iako i žene primjećuju fizički izgled, često neke druge osobine imaju veći uticaj na to da li će im neko biti privlačan.

Pročitajte koje su to karakteristike privlačnog muškarca i šta je to što žene zapravo vole na njima…

1. Muževan miris

Fizički izgled prva je karakteristika koja nas privuče, ali to se ne odnosi samo na vizuelno. Iako je važno da muškarac drži do lične higijene, lični miris, odnosno hemija je nešto na što ne može da se utiče, a ima velik uticaj na to hoće li nas neko privući.

2. Smisao za humor

Sigurno često čujete da je osmijeh vaš najbolji dodatak, a to se odnosi i na muškarce. Žene privlače nasmijani muškarci s odličnim smislom za humor i oni koji mogu da ih nasmiju. Svako uz sebe želi osobu s kojom će moći da se smije i osjeća opušteno.

3. Maniri džentlmena

Danas gotovo da i ne postoje mladi muškarci koji se sjete da ženama otvore vrata, pridrže kaput, kažu “Molim” i “Hvala”. Pristojnost je osobina kojom nam druga osoba pokazuje poštovanje, a biti džentlmen, i te kako je privlačna muška karakteristika.

4. Samopouzdanje

Kada se govori o “onom nečem” što zrači iz neke osobe, to definitivno uključuje i određenu dozu samopouzdanja.

5. Inteligencija

Stepen inteligencije se ne odnosi na IQ, već na sposobnost vođenja zanimljivog razgovora. Isto tako, žene vole muškarce koji se ne plaše inteligentnih žena.

6. Iskrenost

Nemoguće je imati povjerenje u drugu osobu ako ona nije iskrena. Laganje nije privlačno ni u jednoj vezi, dok visoke bodove osvaja muškarac koji drži svoju riječ i ispunjava obećanja.

7. Slušanje

Jedan od kvaliteta koju većina žena cijeni je sposobnost slušanja. Ova osobina je praktična, međusobno povezuje i vodi dobroj i kvalitetnoj komunikaciji u vezi.

8. Brižnost

Žene vole da budu mažene i pažene i nije važno da li je to znak pažnje u obliku čokoladice ili tople supice kada su bolesne. Vole da uz sebe imaju muškarca koji brine o njima, a ova osobina pokazuje i da će biti dobar otac.

9. Odgovornost

Samostalan i odgovoran muškarac koji je sposoban da se brine o sebi, koji zna da štedi za crne dane i ne troši svoju zaradu na nepotrebne stvari, poželjniji je od onog koji se samo hvali svojom visokom platom.

10. Spontanost

Svaka žena se bar jednom u životu zapitala da li su “dobri momci” stvarno dosadni. Žene vole iznenađenja i promjene predvidljive svakodnevice i to ne znači da ih više privlače “loši momci”. To samo znači da je ponekad privlačno biti spontan.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.