11 kadeta SIPA-e položilo svečanu zakletvu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu danas je (1.8.2016. godine) 11 kadeta SIPA-e položilo svečanu zakletvu pred zamjenikom ministra bezbjednosti g. Mijom Krešićem, čime su zvanično započeli rad u SIPA-i u činu policajac.

Nakon što su prošli rigoroznu selekciju u okviru konkursne procedure za prijem kadeta SIPA-e, 11 polaznika pohađalo je i uspješno završilo osnovnu policijsku obuku za sticanje čina policajac, koju je provela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova. Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić danas je rekao da se od novih policijskih službenika očekuje da rade profesionalno i požrtvovano kao i da mu je drago što je SIPA od danas ojačana mladim kadrovima, te da je veoma važna saradnja među svim agencijama za provođenje zakona, kako bi borba protiv svih vidova kriminala bila efikasnija, a građani Bosne i Hercegovine bezbjedniji.

Direktor SIPA-e Perica Stanić u svom obraćanju kadetima je rekao da je velika čast i odgovornost biti službenik SIPA-e, poručivši im da se od njih očekuje da posao policijskog službenika obavljaju zakonito, profesionalno i časno i da uvijek budu u službi građana.

On je, također, naglasio da SIPA planira u narednom periodu izgradnju namjenskog objekta u kojem će biti smještena Jedinica za specijanu podršku SIPA-e, kao i da će u narednom periodu SIPA primiti još jednu generaciju kadeta, čime će Agencija biti dodatno kadrovski ojačana.

Ceremoniji su, pored zamjenika ministra bezbjednosti BiH i direktora SIPA-e, prisustvovali načelnici organizacionih jedinica SIPA-e, direktori i zamjenici partneriskih Agencija u BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.