Ajnadžić: Bayern planira investirati u Koševo

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Novoizabrani načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić ekskluzivno za Anadoliju rekao je kako imaju najave i obećanja da će predstavnici Bayern Munchena doći u Sarajevo da razgovaraju o mogućnosti suradnje oko investiranja u vezi sa stadionom Koševo.

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić rekao je kako je stadion Koševo u strukturi projekata koje je definisao u svom planu kao veoma visoki prioritet.

“Mi želimo da se reprezentativne utakmice igraju na stadionu Koševo. Mi želimo stadion Koševo rekonstruirati u skladu sa zahtjevima FIFA-e i UEFA-e. Želimo infrastrukturalno urediti i dopuniti prostor oko stadiona i radimo na promicanju i rekao bih jednom aktivnom odnosu svih onih koji su zaduženi, a pogotovo Centar za sport i rekreaciju da se pokrene procedura korekcije regulacionog plana kako bi se dopunili elementi koji su neophodni ovim arhitektonskim i rekonstruktivnim promjenama stadiona Koševo”, rekao je Ajnadžić.

Tu, naveo je Ajnadžić, prije svega misli na podzemnu garažu, hotelski kompleks i otvoreni bazen. To je ono, kaže, što bi trebalo zapravo da upotpuni stadion Koševo.

“Ja ću ekskluzivno kazati da mi imamo najave, imamo obećanja da će predstavnici Bayern Munchena doći po tom pitanju da razgovaraju oko mogućnosti suradnje za stadion Koševo. Mi smo sretni zbog toga i biće nam posebno drago ukoliko budemo tu priliku umjeli i znali iskoristiti. Tu kapitalnu investiciju ili mega projekat bi prije svega mogli realizirati isključivo samo kroz dva zakonska rješenja, a to je javno i privatno partnerstvo ili eventualno koncesija. Opredijelit ćemo se za ono šta se više svidi investitoru i šta je nama pogodnije i bolje. Naš interes je da investicija ide i naš interes je da tražimo mogućnost i priliku i šansu da zaposlimo naše mlade ljude koji čekaju na birou”, poručio je Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar Sarajevo.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.