Ako se ne pridržavate ovih pravila, privatni postovi na Facebooku postat će javni

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na Facebooku, omiljenoj društvenoj mreži mnogih, postoji detalj koji vam je promakao, a zbog kojeg možda potpuno javno objavljujete stvari za koje ste mislili da su namijenjene samo pojedinima.

Do toga je moglo doći ako ste ručno promijenili podešavanja za jedan određeni post kako bi ga vidjelo više ljudi nego druge stvari koje objavljujete. A promjena podešavanja na jednom postu zapravo postaje aktivno podešavanje za sve buduće koje objavljujete.

Dakle, možete određivati nivo privatnosti uz pomoć opcije za odabir publike, ali ta komanda pamti vaš izbor, pa će tako svaki naredni post biti dijeljen istoj publici, dok ponovo ne promijenite podešavanja.

Zato, prije nego što nešto objavite, treba obratiti pažnju na donji desni ugao posta i provjeriti da li će ga vidjeti prijatelji, da li je privatan ili namijenjen svima na Facebooku.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.