Aktivnosti Općine Visoko na implementaciji projekta ”Gradski video nadzor”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prve operativne aktivnosti na realizaciji projekta “Gradski video nadzor” poduzimaju se izradom i specificiranjem Projektnog zadatka i tehničke dokumentacije gdje je definisana komunikciona infrastruktura potrebna za efikasno funkcionisanje sistema. Istim dokumentom su određeni parametri koji determinišu tehnički minimum relevantan za efikasnu funkcionalnost sistema generisanja i distribucije video sadržaja.

U koordinaciji sa predstavnicima PS Visoko kreirani su „foto screenovi“ nadzornih područja te su definisane  prioritetne lokacije:

Rb.

Oz.mp.

Naziv lokacije

1

1.

Betonski most – Ulica Alije Izetbegovića,

2

3.

Raskrsnica ulica Aleja šehida Resula i Ulica VIII,

3

6.

Raskrsnica ulica Branilaca Bosne, Donje Rosulje i Ulica VII,

4

8.

Raskrsnica ciglana, fiksna

5

8.

Raskrsnica ciglana, PTZ

6

9.

Raskrsnica Osnovna škola “Kulin ban”,

7

12.

Raskrsnica Donja Mahala i Donje Rosulje

8

   14

Raskrsnica ulica Alije Izetbegovića i Tabhanska,

9

15.

Raskrsnica ulica Kralja Tvrtka i Čaršijska, fiksna

10

   15

Raskrsnica ulica Kralja Tvrtka i Čaršijska, PTZ

11

16.

Raskrsnica ulica Bosne Srebrene, Sarajevska i betonski most,

12

18.

Moštre – objekat Mjesnog ureda,

Nakon izrade tehničke dokumentacije dana 13.10.2015.godine pokrenut je postupak javne nabavke putem konkurentskog zahtjeva za nabavku i montažu opreme za video-nadzor na području Općine Visoko faza I. U ovoj fazi će biti obuhvaćeno 12 lokacija od kojih bi 10 bile pokrivene fiksnim kamerama, a 2 lokacije bi bile pokrivene pokretnim PTZ kamerama full HD rezolucije opremljene za dan/noć režim rada (ICR).

Na postupak javne nabavke putem konkurentskog zahtjeva izjavljena je žalba od strane  drugo-rangiranog ponuđača “Mibo komunikacije” d.o.o. Sarajevo, a što je Ured za razmatranje žalbi Zaključkom broj JN2-03-07-1-242-6/15 od dana 28.01.2016.godine odbacio kao neurednu.

Po okončanju postupka i zakonom propisanog roka izabran je najpovoljniji ponuđač „Network“d.o.o. Sarajevo  te je na osnovu Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača broj 01/2-02-1167/15 do dana 02.11.2015.godine zaključen Ugovor o nabavci i montaži opreme. Vrijednost ugovorene opreme i montaže po ovom ugovoru iznosi 38.659,61 KM sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost, te garantnim rokom  od 36 mjeseci.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.