Ambasada: Turska ne stoji iza Međunarodne škole u Sarajevu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Škola koju je pohađao Mahir Rakovac te Bosna Sema obrazovne institucije u okviru kojih ta škola djeluje, nemaju nikakve povezanosti sa državom Turskom, poručeno je iz Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

Prema informacijama iz Ambasade Republike Turske u Bosni I Hercegovini, Turska dijeli duboko žaljenje zbog tragičnog čina, samoubistva Mahira Rakovca. Ambasada Turske pomno prati slučaj Mahira Rakovca. Također, velika želja Ambasade je da se utvrde počinioci, oni koji su pokazali nemar, te da se pravni postupak do kraja sprovede.

Istaknuto je da Internacionalna škola koju je pohađao Mahir Rakovac te Bosna Sema obrazovne institucije pod kojima spomenuta škola djeluje, nemaju nikakve povezanosti sa državom Republikom Turskom. Rečeno je da su u Turskoj u toku sudski procesi protiv grupe sa kojom su ideološki povezani i upravitelji ovih škola, pod optužbom da je “osnovala oružanu terorističku organizaciju”.

Također, Ambasada Republike Turske, obraćajući se građanima Bosne i Hercegovine, poručuje da Turska nikako ne stoji iza tih škola i njihove grupe, te građane poziva da budu oprezni u vezi sa spomenutim školama i grupom.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.