Banjalučki inspektori idu u zatvor zbog “dilanja” droge

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vrhovni sud Republike Srpske djelimično je potvrdio presudu banjalučkog Okružnog suda bivšim inspektorima Centra javne bezbjednosti Banjaluka za organiziranu trgovinu drogom.

Organizatoru te kriminalne grupe Srđanu Raduloviću izrečena je kazna zatvora od 11 godina, dok je presudom Okružnog suda Banjaluka bio osuđen na 11 godina i pet mjeseci.

Marka Kovačevića Vrhovni sud je osudio na šest godina, a Ognjena Stijaka na pet godina i pet mjeseci.

Dario Babić osuđen je na deset, Gavrilo Šiniković na sedam mjeseci zatvora, objavila je večeras banjalučka Alternativna televizija.

Vrhovni sud je uvažio žalbe Vladimira Marčete tako da mu je utvrđena kazna zatvora od tri mjeseca, ali se neće izvršiti ako za godinu dana ne počini novo krivično djelo. Jovanu Miljkoviću i Goranu Mihajlici je ukinuta presuda i predmet je vraćen na ponovno suđenje.

Prema navodima optužnice, oni su krivična djela počinili na području Banjaluke od kraja 2010. do oktobra 2013. godine.

Terete se da su, u namjeri eliminiranja konkurencije u prodaji opojnih droga, među prodavcima opojnih droga, pronalazili osobe koje će za njih prodavati opojne droge, a one osobe koje nisu pristale da na takav način sarađuju s njima, su fizički i psihički zlostavljali, od istih iznuđivali iskaze, podmetali dokaze, falisifikovali službene isprave prilikom vršenja pretresa, a sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi pripadnicima ovog zločinačkog udruženja.

Koristili su pritom sva raspoloživa ovlaštenja koja su im kao policijskim službenicima data, kao i svu neophodnu infrastrukturu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske: službena vozila, telefone, oružje, opremu, sredstva sile…

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.