Banjalučki ljekari uklonili tumor od 31 kilograma

Ljekari Univerzitetskog kliničkog centra RS uspješno su odstranili tumor od čak 31 kilograma. Žena kojoj je ovoj tumor odstranjen uspješno se oporavlja od operacije.

Naime, 26.08.2016. godine u Kliniku za opštu i abdominalnu hirurgiju primljena je pacijentica P. S., 1964. godište po hitnom protokolu u sklopu premještaja sa odjela gastroenterologije, sa izrazito velikim tumorom abdomena.

160905057.1_mn

“Odmah je urađena kompletna dijagnostika, koja je potvrdila postojanje tumora ovarija velikih dimenzija. Zbog ekstenzivnosti operativnog zahvata u hirurški tim su uključeni i specijalisti iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo kao i iz Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju. Operativni zahvat je urađen u utorak 30.08.2016. godine i trajao je četiri sata, a završen je uspješnim odstranjenjem tumora lijevih adneksa te plastikom prednjeg trbušnog zida. Tumorska masa iznosi 31 kg i 300 grama”, kaže se u saopštenju sa UKC RS.

Napominju još da je postoperativni tok protekao bez komplikacija.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.