Baždarević: Zaslužena pobjeda, Gutman impresioniran BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević zadovoljan je nakon pobjede reprezentacije BiH nad selekcijom Izraela.

Trijumfom od 3:1 nogometaši BiH ostali su u utrci za plasman na EP.

“Bio je težak meč, kvalitetan protivnik, a pritisak na nas je bio veliki. Međutim, igrači su igrali kako sam želio. Trčali smo više i imali posjed lopte, volju i želju i zasluženo smo pobijedili. Nakon što je Izrael poveo bilo je važno brzo izjednačiti a onda ponovo kontrolisati tok utakmice”, kazao je Baždarević nakon utakmice na Bilinom polju.

Smatra da je Edin Višća zaslužio epitet najboljeg pojedinca utakmice.

“Unosio je pometnju u izraelske redove, a sve je to plod njegove kontinuirano dobre igre i pomoći njegovih saigrača”, kazao je selektor BiH.

Dodao je da nije očekivao poraz Belgije od Velsa, ali ističe da je najbitnije da je BiH ostala u igri i da se može okrenuti utakmici protiv Belgijanaca koja bi mogla biti “majstorica”.

Selektor Izraela Eli Gutman čestitao je bh. nogometašima, čijom igrom je “impresioniran”.

“Bili smo pod pritiskom i nismo se mogli nositi s tim, a kada smo bolje zaigrali bilo je prekasno. Znao sam da je teška grupa, ali ne bih sada dalje komentirao šanse za plasman na EP”, kazao je Gutman.

Više vijesti