Bevanda: Pred Parlamentom uskoro o platama

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izrazio je danas u Sarajevu nadu da će Vijeće ministara i Parlament uskoro razmatrati dokument o politici plata, koji predlaže različite izmjene u toj oblasti.

Bevanda je u odgovoru na poslaničko pitanje poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamentarne skupštine BiH Aleksandre Pandurević rekao da su u Programu rada Vijeća ministara definisani zakoni koji će biti usvajani u ovoj godini, a među kojima su i oni koji će regulisati sva budžetska trošenja.

Pandurevićeva je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma zatražila odgovor od Ministarstva finansija BiH o provođenju zaključka Parlamentarne skupštine BiH koji nalaže izmjene zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Ona je podsjetila da bi zakonom trebalo regulisati i naknade u upravnim i nadzornim odborima i interresorrnim radnim grupama, jer je utvrđeno da neki od članova tih odbora i grupa primaju godišnje i do 30.000 KM.

“Kancelarija za reviziju dala je 2013. godine niz preporuka koje se odnose na pitanje regulisanja naknada. Zanima me koje su aktivnosti preduzete u cilju provođenja revizorskih preporuka”, dodala je Pandurevićeva.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.