Bh. mobilna telefonija najskuplja u regiji

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Stanovnici BiH plaćaju najviše cijene mobilnih usluga u regiji, zaključak je Regulatorne agencije za komunikacije BiH koji je sadržan u uporednoj analizi koju je sačinila ova agencija.

U ovoj analizi sačinjenoj na osnovu zahtjeva državnog Parlamenta obuhvaćena su tri dominantna telekom operatera u BiH i to BH Telecom, Telekom Srpske i HT Mostar.

Njihove cijene su upoređivane sa onim u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

S ciljem približavanja cijena na bh. tržištu onim u regionu, RAK predlaže nekoliko mjera i to: sniženje cijena pretplate paketa za korisnike male/srednje/velike potrošnje, povećanje bonusa uključenih u mjesečnu pretplatu, uvođenje dodatnih tarifnih opcija za dokup saobraćaja, ogrnaičavanje minimalne dužine trajanja bonova za dopunu pre-paid računa, uvođenje povoljnijih obračunskih jedinica i izjednačavanje cijena poziva unutar vlastite i prema drugim mrežama.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.