BiH potpisala Sporazum o saradnji sa WHO

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i regionalna direktorica Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Zsuzsanna Jakab potpisali su danas u Kopenhagenu Dvogodišnji sporazum o saradnji za period 2016/2017. godina, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ministar Osmanović zahvalio je Regionalnom uredu Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu na naporima koje čini na postizanju jednakosti i odgovornosti u zdravstvu, u skladu sa važnim evropskim dokumentima, kao i evropskoj politici „Zdravlje 2020“.

“Zdravstvene vlasti u Bosni i Hercegovini, kroz dugogodišnji rad Konferencije u oblasti zdravstva koja je uspostavljena s ciljem unapređenja koordinacije i ubrzanja reformskih procesa, nastoje dati veći doprinos globalnim i evropskim akcionim politikama i planovima za jačanje kapaciteta usluga javnog zdravstva”, rekao je Osmanović i naglasio značaj potpisivanja sporazuma za Bosnu i Hercegovinu, kao članicu Svjetske zdravstvene organizacije i kao buduću članicu Evropske unije.

Delegacija Bosne i Hercegovine koju čine ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, ministar zdravlja Federacije BiH Vjekoslav Mandić i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, te šefica Odjela za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta BiH Anđa Nikolić, boravi u službenoj ministarskoj posjeti Regionalnom uredu za Evropu Svjetske zdravstvene organizacije u Kopenhagenu.

Cilj posjete je da se predstavnici zdravstvenih vlasti u BiH informiraju o radu Svjetske zdravstvene organizacije kako na regionalnom, tako i na državnom nivou.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.