BILJANA PLAVŠIĆ PODRŽALA RADONČIĆA: “Muslimani za vrijeme rata naprave nešto, pa optuže Srbe, tako je bilo i za Markale”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Agencija Srna objavila intervju sa osuđenom ratnom zločinkom Biljanom Plavšić koja je podržala, odnosno potvrdila izjave Fahrudina Radončića da je Alija Izetbegović kriv za početak rata u BiH.

Nakon izjave Fahrudina Radončića da je SDA platila Ramiza Delalića da ubije srpskog svata i da je tako počeo rat u BiH, velikosrpska propaganda je pokrenula opsežnu kampanju.

Danas je agencija Srna objavila intervju sa osuđenom ratnom zločinkom Biljanom Plavšić koja je podržala, odnosno potvrdila izjave Fahrudina Radončića da je Alija Izetbegović kriv za početak rata u BiH.

Prenosimo najzanimljivije dijelove intervjua sa Plavšićevom.

Bivši predsjednik Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je da izjava lidera SBB-a Fahrudina Radončića da iza ubistva srpskog svata stoji SDA nije ništa novo, naglasivši da se Aliji Izetbegoviću žurilo da počne rat, te da ubica srpskog svata Ramiz Delalić Ćelo ništa nije radio bez njegove dozvole.

– Već se i prije toga osjetilo da se nešto dešava u BiH, jedna napeta situacija. Očito je bilo da je Alija Izetbegović tražio povod za rat – rekla je Plavšićeva, podsjetivši da je Ramiz Delalić Ćelo uhapsio njenog brata i snahu, kao i akademika Milorada Ekmečića i odveo u svoj privatni zatvor.

Ona je istakla da Delalić ništa nije radio bez Izetbegovićeve dozvole, odnosno, Delalić je bio izvršilac onoga što je Izetbegović smislio, te da je on kriminalcima davao odlikovanja, pa ih poslije likvidirao.

Plavšićeva je navela da Radončićevo svjedočenje nije nikakvo otkriće i da je ubistvo srpskog svata izvršio čovjek po Izetbegovićevom nalogu, odnosno da je Ramiz Delalić Ćelo bio njegova “desna ruka”.

“A vidite da se taj metod cijelo vrijeme ponavljao za vrijeme rata. Oni naprave nešto, pa optuže Srbe. To je ista šema za Markale, za red za hljeb… – rekla je Plavšićeva.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.