“Bio je to manji incident, veliki broj Srba uz put se poklonio žrtvama”

Jusuf Memišević, vozač koji je danas upravljao kamionom na kojem se nalazilo 136 tabuta sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici, govoreći o incidentu koji se desio dok je kolona bila na izlasku iz Han Pijeska na putu ka Potočarima, rekao je da je jedan prolaznik koji je stajao pored puta, uzvikivao:”Ovo je Srbija”, psovao i kamenom i nekim drvetom zamahivao prema vozilu i čupao cvijeće s njega.

>> Jedna osoba napala kamion s tabutima u Han Pijesku

“To je bio mali incident koji se dogodio. Ne trebamo obraćati pažnju na te, nazovimo ih, budale. Bio je veliki broj ljudi srpske nacionalnosti koje sam primijetio u putu, tačnije kada smo prošli kroz Bratunac, ustali su, stali mirno i poklonili se žrtvama. Veliko im hvala u moje ime”, kazao je Memišević u izjavi nakon dolaska konvoja sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Potočare.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.