Blagajnik BHANSA-e osumnjičen da je pronevjerio 400.000 KM

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Uprava Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH (BHANSA) suspendovala je 27. januara blagajnika ove agencije zbog sumnje da je pronevjerio novac.

Prema nezvaničnim saznanjima Birna, riječ je o blagajniku Dejanu Pudaru, koji se na toj dužnosti nalazi već nekoliko godina, a sumnja se da je prisvojio 400.000 KM.

Predsjednik Savjeta BHANSA Besim Mehmedić rekao je da je Savjet, nakon što mu prezentovani dokazi i nalazi, odlučio da suspenduje lice za koje se sumnja da je otuđilo novac i da se čitav slučaj preda nadležnim organima na istragu.

On kaže da je sada sve na tužilaštvu, dodajući da je suma koja je nestala “prilično inkriminišuća”.

Birn saznaje da je do otkrića manjka u blagajni došlo nakon što je nova uprava odlučila da prečešlja finansijsko poslovanje Agencije.

Prema nezvaničnim saznanjima, Pudar je novac prisvajao fiktivnim putnim nalozima, dopisivanjem cifara i sličnim načinima, a ovim novcem su finansirane aktivnosti i organizacije koje nemaju nikakve veze sa radom BHANSA.

BHANSA je godinama radila bez direktora, sa vršiocema dužnosti, a od novembra prošle godine imenovano je novo rukovodstvo.

Na dužnost direktora BHANSA imenovan je Davorin Primorac.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.