Bosanske piramide uskoro pred milionima gledalaca Fish&Hunting TV

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Producenti popularne globalne televizije “Fishing and Hunting TV” odlučli su da snime 55-o minutnu emisiju o Bosni i Hercegovini. Mađarska ekipa, koja je zadužena za europski prostor, kontaktirala je Fondaciju “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, sa željom da Bosansku dolinu piramida uključi u ovu dokumentarnu emisiju.

Nakon što im je Fondacija dala dozvolu snimanja, televizijska ekipa je snimila arheološke lokacije Podzemnog labirinta Ravne, Bosanske piramide Sunca i Mjeseca i Belvederea. Zbog odsustva voditelja projekta dr. Semira Osmanagića, domaćini gostima iz Mađarske su bili službeni vodič Fondacije, Haris Delibašić i PR direktor Fondacije, Jock Doubleday.

Nakon obavljenog snimanja Mađari su bili izuzetno zadovoljni. Prema njihovim riječima dokumentarci ove televizije ulaze u 20 miliona domova, a ponavljaju se 30 puta tokom sezone.

Na taj način, Fondacija još jednom na velika vrata promovira BiH pozivajući goste iz svijeta u posjet Visokom i BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.