Brat Qandeel Baloch ponosan što je ubio sestru

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Brat Pakistanske zvijezde društvenih mreža, Qandeel Baloch, kaže da je ponosan na to što je ubio svoju sestru. Naveo je da je to učinio zato što su “žene rođene da ostaju u kući.”

Podsjećamo da je 25-ogodišnja Qandeel zadavljena u svom porodičnom domu u gradu Multan u petak, 15. jula.

Njen brat, Waseem Baloch, je uhapšen nakon pokušaja bijega. U svom video priznanju ne pokazuje ni trunku kajanja, te kaže
“Ponosan sam na to što sam uradio. Prvo sam je drogirao, zatim je ubio. Obeščastila je našu porodicu.”

Qandeel je postala slavna zahvaljujući svojim odvažnim i političkim videima na Facebook-u. Njen brat je izjavio da nije više mogao podnijeti činjenicu da svi njegovi prijatelji dijele njene slike i video zapise, te da je bolja opcija bila ubiti nju nego sebe.

Qandeel, koja je bila obožavana, ali i često kritikovana, sebe je smatrala modernom feministkinjom i imala je 750.000 follower-a na Facebook-u.

Ona je dospjela i na naslovnice nakon što je na svoj Instagram profil objavila selfie sa muftijom Abdulom Qavijem.

Prema navodima Waseema, ovaj spor je bio kap koja je prelila čašu.

“Isplanirao sam ovo sve nakon njenog skandala sa muftijom i samo sam čekao pravo vrijeme.”

Waseem napominje da smatra da će ostati zapamćen po tome što je donio čast svojoj porodici i zaslužio svoje mjesto u raju.

Pakistanski premijer Nawaz Shafir je dao svoju riječ da će riješiti problem nasilja nad ženama, ali kritičari kažu da se nisu poduzeli konkretni koraci ka tome. Prema podacima Nezavisne komisije za ljudska prava u Pakistanu, čak 212 žena je ubijeno u prvih 5 mjeseci 2016. godine u ime časti.

Sharif je izjavio da “ništa ne može biti više ponižavajuće od izvršavanja brutalnog ubistva, a zatim ga nazvati časnim.”

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.