Četiri stvari koje muškarci i žene prvo požele na partneru

Privlačnost između pripadnika suprotnih spolova teško se može objasniti ili definsati jednom rečenicom, no sudeći prema posljednjem istraživanju provedenom na uzorku sretnih parova, neke zajedničke odlike postoje.

Istraživanje provedeno na uzorku od 167 parova koji su u braku ili stabilnoj vezi u trajanju od svega par mjeseci pa sve do 53 godine došlo je do vrlo zanimljivih podataka koji mogu razjasniti veliko pitanje – šta to najviše privlači žene, a šta muškarce.

Iako se privlačnost teško može mjeriti i upoređivati, odgovori koje su ponudili ispitanici bili su vrlo slični. I dok je muškarcima na prvom mjestu fizički izgled, koji dalje nadopunjuju mnogo važnije karakterne osobine, većina žena iz ankete je tu osobinu stavila na posljednje mesto.

Šta muškarce privlači kod žena:

1. Fizički izgled

2. Dobrodušnost

3. Odanost

4. Inteligencija

Šta žene privlači kod muškaraca:

1. Stabilnost

2. Inteligencija

3. Dobrota

4. Fizički izgled

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.