Charlie Hebdo dao četiri miliona eura žrtvama napada

Charlie Hebdo, satirični magazin koji je desetkovan nakon napada esktremista na njihovu redakciju, odlučio je dati skoro četiri miliona eura žrtvama trodnevnih napada u januaru ove godine.

Redakcija magazina napadnuta je 7. januara 2015. godine zbog karikatura poslanika Muhameda. Napadači su bili braća, rođena u Francuskoj, koji su u redakciju upali tokom uređivačkog kolegija i ubili 12 ljudi, uglavnom novinara. Tokom trodnevnog napada u koordinaciji sa trećim muškarcem cilj je bio i košer supermarket u Parizu i jedna policajka. Konačan ishod njihovih napada bio je 17 ubijenih. Napadač na policajku i supermarket je ubijen tokom akcije sigurnosnih snaga.

Charlie Hebdo je u srijedu u svom saopštenju rekao da će predati donacije koje su stigle iz 84 zemlje, a da će Vlada Francuske imenovati Nadzorni odbor koji će odrediti način na koji će nova biti podijeljen.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.