Dačić: Oni uvijek lako nađu srpsku ruku za prljav posao

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je večeras da istragu o pronađenom arsenalu oružja na mjestu pogodnom za atentat na premijera Srbije Aleksandra Vučića treba hitno završiti, uhapsiti odgovorne izvršioce i nalogodavce.

Dačić je pozvao sve državne organe, koji se bave bezbjednošću premijera Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, na poseban oprez, imajući u vidu aktuelnu eskalaciju pritisaka na Srbiju.

Prema njegovim riječima, mnogima u svijetu smetaju “zemlja i njen lider koji vode nezavisnu politiku, koji ne rade ni u čijem tuđem interesu, osim u interesu Srbije”.

“Nažalost, istorija je pokazala da oni uvijek lako nađu srpsku ruku koja će za njih obaviti prljav posao. Zato istragu o pronađenom arsenalu oružja na mjestu pogodnom za atentat na premijera Vučića treba hitno završiti, uhapsiti odgovorne izvršioce i nalogodavce”, naveo je Dačić u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je da je nedaleko od porodične kuće premijera pronađena “zolja”, više ručnih bombi i veća količina municije za automatsku pušku i za snajper.

Više vijesti