Damarovci na Osmomartovskom maršu u Banja Luci!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Aktivin članovi i članice Udruženja „Damar omladine“ će uzeti učešće na Ovogodišnjem Osmomartovskom marš u koji će se održati pod geslom „Ne perite ruke od ženskih prava!“.

Marš će krenuti tačno u 12:00 časova ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske i završiće se na Trgu Krajine gdje će se prikupljati sapuni za porođajno odjeljenje Kliničkog centra u Banjaluci.

Naime, na ginekološkom odjelu u sklopu Poliklinike postoji uputstvo kako bi porodilje ispravno trebalo da peru ruke, ali ne i sapuni za pranje ruku! Imajući na umu upravo tu činjenicu nastao je slogan „Ne perite ruke od trudnica“ koji smo, kako bismo obuhvatili i druge aspekte nepoštivanja i kršenja prava žena u svim oblastima života, preinačili u moto „Ne perite ruke od ženskih prava“.

Žene se i dalje suočavaju sa brojnim izazovima i problemima, od kojih država, entiteti, kantoni i lokalne vlasti peru ruke ili ih jednostavno ignorišu i guraju pod tepih.

Damarovci će zajedno sa mladima iz Banja Luke marširati za bolji položaj žena, gdje će umjesto ruža nositi transparente!

Osmomartovski marš podržavaju: Helsinški parlament građana Banja Luka, UG Oštra Nula, DRIP – djeca, roditelji i porodilje, Mreža za izgradnju mira, Fondacija Udružene žene, Institut Perpetuum mobile, Centar za mlade Kvart (Prijedor), Inicijativa Građanke za ustavne promjene, Forum žena Bratunac, Udruženje omladine sa invaliditetom Info part, HO Partner, Omladinski centar Derbent (Derventa), NVO Snaga mladih (Mostar), Banjalučki socijalni centar (BASOC), Mreža žena sa invaliditetom i Asocijacija XY (Sarajevo), Udruženje „Damar omladine“ ( Visoko).

Od 16:00 – počinje druženje u BASOC uz zajedničko kuhanje graha dok u večernjim časovima u BASOC-u drugarica Leila Šeper bira za sve prisutne feminističke i partizanske pjesme.

Vidimo se 08.03.2016. godine u Banja Luci!

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.