Devojčicu ispred škole ujeo pas, dobila odštetu u vrijednosti malo jačoj od jedne konvertibilne marke

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Učenicu petog razreda OŠ “Radoje Domanović” iz Paraćina ujeo je pas po izlasku iz škole, a osiguravajuća kuća odobrila je isplatu naknade od tačno 81 dinar (1,5 KM)

Djevojčicu je napao pas neposredno po izlasku iz škole, pocijepao joj jaknu i raskrvario rame. Ona je na sreću dobro, ako se izuzme stres koji je doživjela, ali je rješenje osiguravajuće kuće, kako kaže njena baka Biljana Marković, bruka i sramota.

“Sve se desilo 21. novembra. Anastasija je tek izašla iz školskog dvorišta i sagla se da zaveže pertlu, kada ju je napao nepoznati pas. Imala je na sreću jaknu koju je pas pocijepao i pored toga u rame joj zario zube. Odvezli smo je u Hitnu pomoć, pa poslije u Zavod za javno zdravlje u Ćupriji. Roditelji su sve prijavili školi gdje đaci imaju uredno plaćeno osiguranje, škola je predala dokumentaciju i pogledajte koju je naknadu moja unuka dobila”, priča baka djevojčice, pišu Večernje novosti.

U rješenju koje je stiglo na kućnu adresu, između ostalog, piše da je dat nalog da se isplati iznos od 81 dinara, a da je osnovu dostavljene medicinske dokumentacije zaključeno da ne postoje trajne posljedice prijavljene povrede.

“Bolje da su nas odbili, manje bismo se ljutili, nego što su nam dali ovako sramni iznos. Ovo je veliko poniženje od kuće sa kojom škola ima ugovor, a roditelji početkom svake godine to plaćaju. Pitam nadležne u osiguranju koliko djeca treba da nam budu unakažena od ujeda, koliko ruku i nogu treba da bude polomljeno da bi isplatili neku normalnu sumu?”, kaže baka Biljana.

Direktorka škole Dragana Veljković ističe da je i sama neprijatno iznenađena slučajem.

“Savjet roditelja na početku svake školske godine bira osiguravajuću kuću na tenderu. Za nas je vrlo važno da svi đaci budu osigurani i bezbjedni jer se škola nalazi na vrlo prometnoj raskrsnici. Imamo 635 đaka i svi su osigurani 24 sata, bez obzira na mjesto na kome su, što je posebno važno zbog ekskurzija”, ističe Dragana Veljković i dodaje da na visinu naknade utiče težina povrede koju procjenjuje ljekar.

Za ovu školsku godinu, roditelji su platili osiguranje 300 dinara(4,75 KM), a zahvaljujući toj osiguravajućoj kući, ističe direktorka, osigurani su i đaci čiji su roditelji toliko lošeg materijalnog stanja da nisu platili. Do sada je bilo desetak povreda i sve su uredno isplaćene. Za uganuća ili prijelome odšteta je bila od 5.000 do 6.000 dinara.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.