Dodik: Osjećao sam se sigurnim u Sarajevu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je da je danas u Tužilaštvu BiH dao izjavu zbog održavanja referenduma o Danu Republike, ocjenjujući da je istraga politički motivisana i usmjerena protiv Republike Srpske i njenih institucija.

Dodik je novinarima u Istočnom Sarajevu rekao da je izjava u Tužilaštvu trajala nepuni minut i da je rekao da ne razumije zašto je pozvan, dodajući da ne očekuje nikakvo dalje postupanje tužioca jer za to nema pravnog osnova.

“Odlučio sam da bez obzira na spekulacije razne vrste danas dam izjavu. Nazvao sam tužioca i otišao u Tužilaštvo BiH i dao sam izjavu”, dodao je Dodik.

Predsjednik entiteta RS naveo je da se već duže pravi neka “klackalica” u vezi sa ovim slučajem i podsjetio da je pokušavao kod Tužilaštva da dobije pravo da da izjavu u Republici Srpskoj.

“Oni to nisu uvažavali i dva puta sam dobio poziv po istom predmetu”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ako Sud i Tužilaštvo BiH hoće bilo kakav dignitet, morali bi da rade u skladu sa standardima, a ne da to budu postupci koji su politički motivisani.

Dodik je ponovio da ne postoji ustavni osnov za postojanje Tužilaštva i Suda BiH i da oni moraju biti jednog dana ukinuti.

On je istakao da njegova bezbjednost ostaje veoma upitna, pogotovo nakon nedavne izjave Bakira Izetbegovića da je Republika Srpska opasnija od terorizma u BiH. “To nikoga ne može da ostavi ravnodušnim”, ocijenio je Dodik.

Dodik je rekao da Sarajevo nije destinacija na koju voli ići, ali da je, ipak, bio.

“Sa mnom su bili odlični momci i osjećao sam se sigurnim”, naglasio je predsjednik entiteta RS.

Podsjetimo, Ustavni sud BiH je 17. septembra donio privremenu mjeru zabrane održavanja referenduma u Republici Srpskoj, ali su vlasti RS-a uprkos tome, referendum sprovele.

Iz Tužilaštva BiH danas je saopšteno da je Dodika ispitao tužilac Odjeljenja III u okviru predmeta u vezi sa krivičnim djelom neizvršenja odluke Ustavnog suda BiH.

U okviru ovog predmeta do sada su, zbog sprovođenja referenduma o Danu Republike Srpske 25. septembra, saslušani članovi Komisije za sprovođenje referenduma i šefovi poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini Srpske.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.