Dodik: Šešelj kao “slobodan čovjek” ima pravo da dođe u RS

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da Vojislav Šešelj “kao slobodan čovjek ima pravo da dođe u RS i on s tim nema nikakav problem“.

“Šešelj kao slobodan građanin ima pravo da se kreće i da dođe u RS”,, kategoričan je Dodik.

Tvrdi da to ne može da zabrani predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji je ranije naveo da bi podržao inicijativu za zabranu ulaska Šešelja u BiH.

“Izetbegović ne određuje ko može da dođe u BiH, on nije BiH. Da vidim kako će ga spriječiti? To je apsolutna glupost. Ako je Haški sud, o kojem ostaje naše ranije mišljenje, rekao da je Šešelj slobodan čovjek i pustili ga na slobodu, i ako mu nije dokazano nijedno krivično djelo, i ako ima putne isprave Srbije, nijedan organ u RS-u, niti BiH neće mu izdati tu zabranu”, ustvrdio je entitetski predsjednik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ističe da nekoga ko ima urednu putnu ispravu niko ne može da spriječi da se kreće, bez obzira na to kako se zvao.

Ranije je Izetbegović naveo da za Šešelja, “čovjeka koji je ohrabrivao zločine koji su se desili, ne bi trebalo da bude mjesta u BiH”.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.