Dragan Čavić: Referendum će biti

Referendum 25. septembra će biti, izjavio je za Anadoliju Dragan Čavić, lider Narodnog demokratskog pokreta (NDP), komentarišući današnje odluke Ustavnog suda BiH.

“U principu ovakva odluka je bila očekivana, iako je postojala nada da će Ustavni sud odustati od donošenja političkih odluka. Ova odluka Ustavnog suda je samo potvrda one ranije političke odluke i na jednu političku odluku neminovan je politički odgovor”, rekao je Čavić.

Istakao je da ne vidi da se išta može promijeniti u smislu održavanja referenduma o Danu Republike Srpske 25. septembra.

“Referendum ne može da zabrani bilo ko, ili da odluku Narodne skupštine o održavanju referenduma promijeni bilo ko. To ne postoji ni u Ustavu RS, niti u Poslovniku o radu Narodne skupštine RS”, zaključio je Čavić.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.