Dugoročna prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U periodu od 10. maja do 16. maja 2016. godine, na prostoru Bosne i Hercegovine preovladavat će nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intezivnije padavine praćene grmljavinom u Bosni očekuju se u četvrtak i subotu, a na području Hercegovine u četvrtak, petak i za dane vikenda.

U utorak i srijedu minimalne temperature zraka kretat će se između 6 i 12 u Bosni a na jugu Hercegovine do 15 stepeni. Najveće dnevne temperature kretat će se od 18 do 24 stepeni. Od četvrtka (12. maja) uslijedit će pad temperature zraka. Jutarnje temperature kretat će se između 5 i 10 stepeni, a najviše dnevne od 9 do 20 stepeni.

kisa

Prema sinoptičkim kartama od utorka sljedeće sedmice (17. maj) očekuje se kratkotrajna stabilizacija vremena i lagani rast maksimalne temperature zraka. Jače naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima moguće je u petak i subotu (20.i 21.05.). Jutarnje temperature u ovom periodu kretat će se od 5 do 11 u Bosni do 14 stepeni u Hercegovini, a najviše dnevne od 18 do 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Više vijesti