Emina Ihtijarević: Brendirati Grad Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Stranka demokratske aktivnosti A-SDA Općine Visoko, s jasnim ciljevima i vizijom, odlučna je u svom radu učinit napore radi zaštite interesa svih naroda i građana Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina ima vrlo bremenito i dugo historijsko, tradicijsko i kulturno naslijeđe, a njeni narodi duboko ukorijenjenu tradiciju jedinstva, jednakosti i slobode.

Smatram kako je neophodno od Općine Visoko kreirati sredinu koja će biti interesantna između ostalog i turistima, kako domaćim tako i stranim. Uz neophodno jačanje Turističke zajednice Općine Visoko, te jaču financijsku i svaku drugu pomoć, doprinijet ćemo razvoju turizma. Potrebno je pristupiti međunarodnim fondovima za podsticaj turizma, a samim tim podstaknuti domaće i strane investitore, a Općinu Visoko predstaviti kao zajednicu u koju je moguće ulagati, a ujedno i opravdati uložene investicije.

Neophoda je poboljšati infrastukturu kroz izgradnju hotela i popratnih turističkih resursa. Između ostalog potrebno je postavljanje većeg broja info pultova, obezbjeđivanje i edukacija turističkih vodiča, kao i veći broj parking mjesta. Grad Visoko neophodno je brendirati te ga na taj način više popularizirati.

Opredjeljeni smo da svoje najveće potencijale stavimo u funkciju općeg razvoja kako bi revitalizirali najbolje resurse koje Bosna i Hercegovina ima, jer jaka ekonomija, jaka Općina, zadovoljni građani su i razlog postojanja naše stranke.

ihtijarevka.png-0

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.