Ermin ef.Ahmić sa učenicom Alihodžić Lejlom će predstavljati Muftiluk sarajevski na finalnom mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta IZ u BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U nedjelju, 24. 04. 2016. godine u Gazi Husrev–begovoj medresi u Sarajevu, održano je mektebsko takmičenje na nivou Muftiluka sarajevskog. Predstavnica MIZ-e Visoko, u kategoriji općeg znanja, bila je Alihodžić Lejla iz džemata Buci, sa Erminom ef- Ahmićem. Lejla je odlična učenica osmog razreda, postiže znatne rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima u školi, pa je tako uložila trud i u usvajanju znanja u mektebu.13059490_1500538613306674_444593758_n

Svakodnevne pripreme sa efendijom, dovele su ih do pobjede na Muftiluku sarajevskom. Sa izuzetnim rezultatima u kategoriji općeg znanja, Lejla je osvojila prvo mjesto i time je predstavnica Muftiluka sarajevskog na finalnom mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta IZ u BiH.

Velika je čast i uspjeh, što je jedan mali džemat, te MIZ Visoko sa svojom predstavnicom, učesnik na najprestižnijem takmičenju Rijaseta IZ u BiH. Još veći ponos i dika jeste što je upravo ovaj džemat Buci, već drugi put za redom predstavnik na tako prestižnom takmičenju. Prošle godine sa učenicom Medžidom Alihodžić, Ermine ef. Ahmić je na Finalnom takmičenju osvojio izuzetno četvrto mjesto.

Iskrene čestitke vrijednoj učenici Lejli Alihodžić i mladom Ermin ef. Ahmiću. Mnogo uspjeha i što bolji plasman na Finalnom takmičenju Rijaseta IZ u BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.