Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U petak u Bosni ujutro pretežno oblačno vrijeme, na istoku sa slabom kišom. Od sredine dana postepeno smanjenje oblačnosti od zapada prema istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u većem dijelu Bosne umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jak vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 18 i 24°C, u Hercegovini od 25 do 29°C.

U subotu u Hercegovini pretežno sunčano, a u Bosni umjereno, u sjevernim područjima prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 20 i 25°C, u Hercegovini od 26 do 30°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama ujutro će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 31°C.

Više vijesti