Facebook aktivirao “Safety Check” zbog napada u Briselu

U utorak je došlo do eksplozija u Briselu, u kojima je, u popodnevnim satima još uvijek neslužbeno, poginulo najmanje 20 ljudi. Jedna se dogodila na aerodromu, a druga u podzemnoj željeznici.

Reagovale su i društvene mreže, pa je tako na Twitteru hiljade tweetova poslato u ime događaja u Briselu, dio je slao fotografije s mjesta događaja, a veći dio korisnika poruke utjehe porodicama žrtava i stanovnicima Brisela.

Facebook je ponovo aktivirao svoju opciju “Safety Check”, koja je bila aktivna i za vrijeme potresa u Nepalu i terorističkih napada u Parizu.

Korisnici koji žive blizu mjesta događaja tako mogu putem Facebooka potvrditi jesu li dobro, kako bi ta poruka došla do njihovih bližnjih.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.