Facebook vas poznaje bolje nego što poznajete sami sebe

Tako svaki put kada se ulogujete na Facebook, kada kliknete na vaš News Feed ili kada lajkujete nečiju fotografiju vi odajete doo informacija koje o vama Facebook čuva.

Iako i Google posjeduje značajne informacije o korisnicima, riječ je o sirovim podacima koji nisu nužno lične prirode. Za razliku od Googlea, Facebook ima najsveobuhvatniju bazu ličnih podataka koja je nastala nakon analize vašeg ponašanja na Facebooku.

Kako piše Techcrunch, Facebook na osnovu analize vaših postova, fotografija, linkova koje koristite i drugih stvari može procijeniti da li ste vrijedni, lijeni ili čak da li ste pogodni za izdavanje kredita.

Analiza koju o vama može napraviti Facebook može pokazati da li ste u depresiji, da li imate ljubavnih problema. Od nedavno na Facebooku možete pretraživati svoje ranije postove, što će samo povećati bazu podataka koju Facebook ima o vama.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.