Fahrudin Radončić: Nisam kriv, suđenje će dokazati maštovitost i tendencioznost tužioca

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Fahrudin Radončić, lider SBB-a. danas se pred Sudom Bosne i Hercegovine izjasnio da nije kriv za djela koja mu se navode u optužnici koju je Sud potvrdio 15. februara. On je na današnjem ročištu u kratkom obraćanju sudu rekao da je razumio šta mu se stavlja na teret te se izjasnio da nije kriv.

– Časni sude, vjerujem da će se fer i korektnim suđenjem dokazati maštovitost i tendencioznost tužioca – kazao je Radončić.

Asim Crnalić, branilac Radončića zatražio je da se lideru SBB-a ukine pritvor te da se utvrdi kako je došlo do narušavanja privatnih prostorija lidera SBB-a u uvjetima pritvora, misleći pri tome na neovlašteni upad SIPA-e u privatne prostorije Radončića dok je boravio na liječenju na UKCS-u.

Sutkinja Suda BiH Minka Kreho kazala je da je o tome saznala iz medija te da ne zna po čijem nalogu su pripadnici SIPA-e upali u prostorije Radončića.

Također je naglasila da će od Tužilaštva BiH zatražiti informaciju po čijem nalogu je SIPA bila na Kliničkom centru.

Crnalić je naglasio još jednom da se to dogodilo u uvjetima pritvora kada o pritvoreniku brine isključivo Sud.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.