Faruk Ihtijarević: Privilegija i čast je biti dio FK Sarajevo

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Bivši igrač i kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo, Faruk Ihtijarević, imenovan je od strane Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo na funkciju Šefa skauting službe kluba.

Ihtijarević, koji je bordo dres oblačio na 314 zvaničnih utakmica, preuzeti će rukovodođenje tijelom, koje će u saradnji sa Šefom stručnog štaba i Šefom Akademije Bordo kluba, voditi aktivnosti vezane za dovođenje igrača u prvi tim i Akademiju FK Sarajevo.

“Kao igraču bila mi je privilegija i čast biti dio Fudbalskog kluba Sarajevo i sada, na drugoj funckiji sa puno žara i elana pokušati ću odgovoriti zadacima i opravdatiti povjerenje rukovodstva kluba, kojem se zahvaljujem na ukazanoj prilici. Tim ljudi u skauting odjelu nastojati će u narednom periodu izvršiti kvalitetan skauting na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine. Želimo upoznati što je više moguće mlađih selekcija i pokušiti pridobiti kvalitetne, mlade igrače, koje ćemo priključiti u Akademiji i naučiti vrijednostima koje zastupa Fudbalski klub Sarajevo, kako bi u dogledno vrijeme, u skladu sa svojim razvojem postali igrači za naš prvi tim. Također, u kordinaciji i konsultaciji sa Šefom stručnog štaba i Šefom Akademije, nastojati ćemo pronaći odgovarajuće igrače za prvi tim, a sigurno je da ćemo imati jako dobre konekcije sa prijateljskim klubovima. Moramo uspostaviti kvalitetnu mrežu, a uz odgovarajuće upute iz Cardiff City-a, te KV Kortrijk vjerujem da možemo uspostaviti jedan kvalitetan sistem uz jasno definisane principe rada. Za uspjeh našeg kluba, potrebni su nam igrači, koji mogu odgovoriti zahtjevima prvog tima i Akademije, a na nama je da iste tražimo, ganjamo i da se borimo za njih kako bi obukli dres našeg voljenog kluba.”, kazao je Ihtijarević, koji je u svojoj igračkoj karijeri nastupao za NK Bosna Visoko, FK Željezničar, Maribor, Zadar i PAS Hamedan, a za “A” reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 11 utakmica.

Skauting odjel Fudbalskog kluba Sarajevo čine Faruk Ihtijarević, Semjon Milošević, Nebojša Đokanović, Zlatko Tipura, Irfan Isović, a posebnu ulogu u sportskim analizama i ocjenama imati će proslavljeni fudbaler Sarajeva Predrag Pašić, koji je već godinu dana angažovan u okviru sportskog odjela Fudbalskog kluba Sarajevo.

Prijedlozi nove organizacione strukture i hijerahije odlučivanja sa posebnim akcentom na poboljšanju sportskog odjela kluba, bit će razmatrane na predstojećoj sjednici Skupštine kluba, 10. juna tekuće godine.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.