FIFA: Počela prodaja ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prodaja ulaznica za utakmice Svjetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu 2014. godine počela je danas na web sajtu Svjetske fudbalske organizacije /FIFA/.

FIFA očekuje sličnu potražnju kao na takmičenju u Njemačkoj 2006. godine, kada je za svaku ulaznicu za 64 utakmice stiglo po sedam zahtjeva.

Ljubiteljima fudbala bit će ponuđeno oko 3,3 miliona ulaznica za takmičenje u Brazilu, prenio je BBC.

Cijene se kreću od 90 dolara za utakmice prvog kruga do 990 dolara za finale na stadionu ‘Marakana’ u Rio De Janeiru.

Brazilski građani stariji od 60 godina, lokalni studenti i osobe iz određenih socijalnih programa mogu da kupe ulaznice po cijeni od 15 dolara.

‘Uvijek je teško prognozirati. Ali iskreno vjerujem da će potražnja biti sličnija onoj u Njemačkoj nego u Južnoafričkoj Republici 2010. godine’, izjavio je direktor marketinga u svjetskoj kući fudbala.

Prema podacima koje je objavila FIFA, utakmice Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine pratilo je više od 3,3 miliona navijača.

Skoro dva miliona ulaznica prodato je četiri godine kasnije na domaćem tržištu Južnoafričke Republike, a potražnja za ulaznicama u prvoj fazi prodaje bila je znatno manja nego u Njemačkoj.

Svi koji se prijave prije 10. oktobra 2013. godine ući će u proces nasumičnog biranja kupaca ukoliko ne bude dovoljno ulaznica da se podmire svi zahtjevi.

Prodaja ulaznica koje ne nađu kupce u prvoj fazi počet će 5. novembra, kada će se one dobijati odmah po upućivanju zahtjeva.

Preostale ulaznice iz druge faze prodaje bit će ponuđene navijačima 8. decembra.

(VisokoIN)

Više vijesti