Fondacija “Mi za djecu” predala projektnu dokumentaciju za OŠ u Goduši

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Predsjednik fondacije “Mi za djecu”-Refik Kurgaš i mladi inžinjer Haris Đafić, danas su predali projektnu dokumentaciju za obnovu i rekonstrukciju područne škole u Goduši, rukovodstvu OŠ “Alija Nametak” Buci.

Kao sto smo već pisali, fondacija “Mi za djecu” je izrazila spremnost da izvrši kompletnu rekonstrukciiju područne škole u Goduši-rušenje postojeće do temelja i pravljenje nove do nivoa opremanja škole na principu “kljuc u ruke”.

Međutim, političke strukture općinskog i kantonalnog nivoa iz njima poznatih razloga, a vjerovatno politikanskih usporavaju realizaciju ovog projekta.

Podsječamo javnost da jefondacija “Mi za djecu” imala slično iskustvo prilikom realizacije istog projekta na područnoj školi u Poriječani.

Smatrajuči da se radi o predizbornom projektu, politički akteri koji osporavaju realizaciju istog, ustvari samo govore o sebi jer odlučnost fondacije “Mi za djecu” je neupitna- kako nam je rekao predsjednik fondacije Refik Kurgaš.

-Mi u Fondaciji smo odlučni da realizujemo ovaj projekat i samoje pitanje vremena koliko će realizacija trajati. Isto iskustvo smoimali i sa skolom u Poriječanima, nadam se da smo tada pokazali da nismo politikanti već odgovorni prije svega građani, koji ne manipuliraju građanskim osječajima samo mjesec-dva u predizbornim kampanjama.

Današnja predaja projektne dokumentacije rukovodstvu OŠ “Alija Nametak” Buci, nadamo se da je početak realizacije ovog projekta u pravom smislu te riječi.

unnamed-6

Fondacija “MI ZA DJECU”

Više vijesti