FUP na području HNK uhapsio pet osoba zbog lihvarstva i iznude

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, dana 21.03.2016. godine u ranim jutarnjim satima, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, započeli sa realizacijom operativne akcije „Bura“ na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U sklopu navedena akcije, a po naredbama Općinskog suda u Mostaru, započeti su pretresi na četri lokacija na području općine Mostar i jedan pretres na području općine Čitluk, te su lišeno slobode četiri lica iz Mostara incijala Z.G., MM, M.I. i J.A. i jedno lice iz Čitluka incijala M.T.

Lica lišena slobode se dovode u vezu sa krivičnim djelom iz člana „Udruživanje radi činjenja krivičnog djela“ iz člana 340, a u vezi sa krivičnim djelima „Iznuda“ iz člana 295. i „Lihvarstvo“ iz člana 298. KZ F BiH.

Do sada je u pretresima pronađeno i oduzeto više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica, notesa, bankovnih kartica, ličnih dokumenata i drugih predmeta koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima, a takođe je pronađeno 19 paketića u kojima se nalazi NN materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“, kao i određene količine vatrenog oružja.

Nakon izvršenih pretresa, lica lišena slobode će biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.