Glavni odbor SDP BiH protiv izmjena Izbornog zakona BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prijedlog Izbornog programa SDP BiH za lokalne oktobarske izbore bio je glavna tema sjednice Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH.

Nakon što je Izborni program predstavljen na Strateškom planiranju u Sarajevu i nakon što je prezentiran na Savjetu za razvoj i Savjetu za lokalnu samoupravu SDP BiH, članovi Glavnog odbora su danas imali priliku usvojiti ovaj dokument, koji će, naknadno, biti prezentiran u svim bh. općinama i na Programskoj konvenciji SDP BiH.

Članovi Glavnog odbora su osudili najave izmjena Izbornog zakona BiH, u smislu podizanja kandidatskog cenzusa za lokalne i opšte izbore, kao i najave o ukidanju zagarantovanih mjesta na izbornim listama, čime će najviše biti pogođene žene na listama. Još jednom je zauzet čvrst stav da će zastupnici SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta BiH biti protiv najavljenih izmjena Izbornog zakona.

Članovi su upoznati i sa prvim sastankom radnih grupa SDP BiH i Demokratske fronte, čija je glavna tema bila mogućnost zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima, u smislu zajedničkih kandidata za načelnike i gradonačelnike.

Na sjednici je članovima prezentiran prijedlog Izborne strategije, a usvojeni su i izvještaji o radu interesnih oblika SDP BiH, uključujući Forum mladih, Forum seniora, Forum žena i Forum sindikalnih aktivista, te izvještaji o radu poslanika, zastupnika i delegata SDP BiH.

Imenovan je Staturani odbor SDP BiH, čiji je predsjednik Srđan Kerošević, dok su ostali članovi Enesa Jotić, Dženana Trkulj, Arijana Talović, Milan Duka, Mladen Simić i Mustafa Alikadić

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.