Građani u Brčkom osnovali vlastitu stranku: Na izbore izlaze da skinu korumpiranu vlast

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Grupa građana iz Brčkog predstavili su novi politički projekt “Stranka kontra”, za kojeg kažu da će biti oštar odgovor na aktuelnu vlast Brčkog, koja se sve češće dovodi u vezu sa korupcijom, piše NAP.

Projekt je predstavljen u ponedjeljak, kada se u svijetu slavi 9. maj – Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom. To je simbolična poruka da će se i novi politički projekt oštro suprotstaviti fašizmu u Brčkom, koji nije tako rijetka pojava u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. U Brčkom su naročito diskriminirani povratnici Bošnjaci i Hrvati.

Još uvijek nisu objavljena ima ljudi koji stoje iza ovog političkog projekta. Danas je na društvenoj mreži Facebook objavljena tek grupa „Stranka kontra“, sa političkim ciljevima.

– Ako je normalno da se prije konkursa zna ko će biti primljen na poziciju, onda smo mi KONTRA. Ako je normalno da u 21. vijeku škole nemaju svoje sale za tjelesni i zdravstveni odgoj, onda smo mi KONTRA. Ako je normalno da se prije izbora zna ko će činiti vlast, onda smo mi KONTRA. Ako je normalno da svi teže samo da rade u državnoj službi, onda smo mi KONTRA. Ako je normalno da mladi žele da idu iz zemlje po svaku cijenu, onda sam ja KONTRA, stoji na facebook profilu “Stranka kontra”.

Lokalni portal Info Brčko saznaje da iza nove političke partije stoji grupa mladih obrazovanih ljudi, iz sva tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine. U Stranci kontra podjednako će biti zastupljeni Bošnjaci, Hrvati i Srbi, koji se žele suprotstaviti lokalnoj vlasti, piše NAP.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.