Haris Buljina i Vladan Lončar putuju sa reprezentacijom BiH u Katar

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Selektor kadetske rukometne reprezentacije BiH Zdenko Grbavac će 9. jula u Katar povesti kombinovani sastav bh. juniora i kadeta kako bi odigrali turnir čije sve troškove snosi katarska rukometna federacija.

Bh. tim okuplja se 6. jula u Visokom, gdje će odraditi mini pripreme u dvorani Franjevačke klasične gimnazije. Osim domaćina i BiH, na turniru će učestvovati i Saudijska Arabija, te Bahrein.

“Prvo smo željeli odvesti samo kadetsku reprezentaciju, ali Katarani su tražili da idemo sa juniorima, pa smo mi napravili kombinaciju od po jedne postave kadeta i juniora. Termin je čudan, jer je sezona davno gotova, ali vjerujem da ćemo se predstaviti u lijepom svjetlu”, kazao nam je Grbavac.

Na spisku selektora Grbavca nalazi se 16 imena, među kojima i dva Visočanina Vladan Lončar i Haris Buljina, a tu su još: Nebojša Bojić, Ante Grbavac, Dragan Šoljić, Mislav Grgić, Eldar Mehić, Rajko Maričić, Zlatko Kreso, Matej Hrstić, Mario Pavlak, Kristijan Jarak, Kemal Hamzić, Ibrahim Haseljić, Dean Šešić, Adnan Sivić.

Više vijesti