Haris Šabanović: Puno je onih na estradi koji „podmeću nogu“

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Haris Šabanović, 20-godišnji je pjevač sa adresom stanovanja u Visokom. Prije nekoliko mjeseci, reći će kroz osmijeh, skupio je hrabrosti i krenuo estradnim putem. Iako je u tim vodama veoma kratko, kaže da to mnogi neće zaključiti jer je na nastupima istinski profesionalac, poput onih koji godinama jedu isti hljeb.

Uskoro će objaviti svoju prvu pjesmu koju potpisuje njegov klavijaturista Mirnel Selimović, a snimat će je u studiju „Megaton“ u Zavidovićima. Puls publike što se tiče te pjesme već osluškuje jer je na svoj YouTube kanal postavio demo snimak pjesme i polako osluškuje kritike i pohvale.

– Na estradi je veoma teško uspjeti pogotovo kada tek uđeš u ove vode. Rijetko ko da hoće raditi sa početnicima, ali uvijek se tu nađe neko ko je raspoložen pomoćii. Bez obzira na sve to svaka pjesma i svaki pjevač imaju svoju publiku. Teško je sve to zadovoljiti pogotovo danas kada ima puno pjevača. Međutim, ako daješ svoj maksimum, ako se trudiš i vježbaš i naravno ako imaš talenta, moguće je uspjeti. Taj uspjeh mnogo košta. Dosta je tu onih koji žele da ti “podmetnu nogu”, ali na to se mora naviknuti u svakom poslu, pa tako i u ovome – iskren je ovaj mladić.

Prijavio se u muzičko takmičenje Valentino produkcije.

– Smatram da će mi to takmičenje puno pomoći u afiramciji. Veliki broj ljudi će gledati taj show, samim tim će svaki od nas takmičara dobiti svoju pubiliku. Prije svega očekujem, da ću zahvaljujući učestvovanju na tom takmičenju postati bolji pjevač. Iako već radim po klubovima, svadbama i sličnim svirkama, želio bih naravno postati što bolji, a ovo takmičenje mi je izuzetna prilika – priča on.

Sredinom oktobra nastupit će na festivalu „Raspjevana jesen“ u Zavidovićima. Iako je to takmičenje neafirmiranih pjevača zabavne muzike, a on se već „kroji“ kao folk pjevač, očekuje da će i u tom muzičkom žanru pokazati maksimum.

– Prijavio sam se na taj festival u Zavidovićima, preko jedne žene koja prati moj rad. Nazvala me je, dala kontakt organizatora. On mi je rekao da je riječ o zabavnoj muzici koju ne smatram ništa manje vrijednom od narodne. Preferiram folk muziku jer u njoj uživam i to volim da pjevam. Svakom pjevaču narodne muzike je drukčije da pjeva zabavne pjesme jer ostane onaj “narodnjački triler” pa to zvuči drukčije, ali drukčije nekad može biti i veoma lijepo. Odabrao sam jednu finu baladu od Al'Dina, za koju ću se potruditi da je donesem u što boljem svjetlu, a očekivanja mi i nisu prevelika jer ipak to je drugi žanr – kaže Haris.

13312768_1019638021452682_7761175029837613120_n

Iako je željan uspjeha, postoji granica preko koje ne bi prelazio bez obzira koliku kasnije slavu uživao.

– Ono što nikada ne bih uradio ma koliko to pomoglo da uspijem, je to da ne bih nikada nikoga ponizio, da bih sebe uzdigao. Moja porodica mi je velika podrška u ovome, što vjerujte jako puno znači. Oni su me odgojili da prije svega budem čovjek i pomognem ukoliko sam u mogućnosti, a i ja dajem sve od sebe da budem čovjek. Tim osobama sam neizmjerno zahvalan i to im nikada neću zaboraviti – govori on.

Ukoliko se dobro plasira u „Valentino Zvijezdama“, bit će više posvećen snimanju svojih pjesama, spotova…

– Planiram snimiti još jednu pjesmu za koju je tekst pisao moj babo, a muziku mi radi klavijaturista Mirnel. Za nju vjerovatno neću sniamti spot, ali imam velika očekivanja od nje. Želio bih naravno što više posla i iskustva, tako da ću gledati da pogodim što je više moguće lokala za rad i da se naravno nastavim truditi da budem što bolji – završava Šabanović.

(expressmag)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.