Hatić: Adu mrzim iz dna duše!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Svjedoci tvrdili da im je traženo da u Sudu ne svjedoče protiv Ade, sina advokata Faruka Balijagića

“Adu mrzim iz dna duše”, rekao je jučer u Kantonalnom sudu Sarajevo Mirza Hatić, koje je doveden iz KPZ-a Zenica da svjedoči na suđenju Adi Balijagiću, sinu tuzlanskog advokata Faruka Balijagića, optuženom za podstrekavanje na ubistvo, razbojništvo, te ugrožavanje sigurnosti.

Hatić je ispričao da mu je Faruk Balijagić bio advokat, koji mu je obećao da će ga osloboditi. Dodao je da mu je Balijagić ostao dužan te je preko prozora u zatvoru od Ade tražio da mu novac bude vraćen.

“Dosad su mi vratili 9.700 KM, a dužni su mi još 18.800 KM. Nakon što sam tražio da mi vrati pare, u pritvoru mi je prijetio da će mi zapaliti kuću, na nju baciti zolju, da će mi udariti na porodicu, te zagorčavati život u kojem god zatvoru da sam”, rekao je Hatić, dodajući da je dio novca vratila njegova supruga nakon što je otišla kod Farukove kćerke Belme.

Također je istakao da mu je nuđen novac da ne svjedoči i da ne govori da se posvađao sa Adom, niti da mu Balijagići duguju pare.

Svjedok Šemsudin Hodžić, u sudnicu doveden iz KPZ-a Sarajevo, rekao je da mu je Ado prijetio, te da on nikada nije prijetio optuženom. Međutim, Balijagićev branilac je pokazao pisma koja je Hodžić slao Adi u KPZ, u kojima mu je pisao da treba da pazi s kim će biti u sobi, te da traži nazad novac koji im je dao za odbranu. Hodžić je rekao da je od Ade dobio pismo u kojem traži da ne svjedoči i ne stoji na Hatićevoj strani, pa će mu pare biti vraćene.
Svjedok Bajro Bureković je rekao da je zbog prijateljstva sa Admirom Arnautovićem Šmrkom, s kojim su Balijagići u sukobu, imao problem sa Balijagićima.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.