HEROINA U UNIFORMI: Policajka podojila napuštenu bebu i spasila joj život

Policajka iz Columbie oduševila je svijet kada je podojila napuštenu bebu koja je pronađena u selu Santa Marta blizu Tulue. Slabašno novorođenče pronašla je prolaznica, a policajka je, vidjevši da je u lošem stanju, odlučila da bebu podoji i tako joj je spasla život.

Prolaznica koja je pronašla bebu zamotanu u tepih rekla je da je čula prigušeni plač iz njega. Odmah je pozvala policiju, a kada je policajka stigla, primjetila je da beba pati od hipotermije, da ima nekoliko ogrebotina i nesaniranu pupčanu vrpcu.

Vidjevši da je dijete slabo, policajka nije čekala da stigne medicinska pomoć i odmah je podojila je bebu na licu mjesta, što ju je okrijepilo, prema riječima doktora, spasilo joj život.

Beba je ubrzo nakon toga prebačena u bolnicu, gdje su je utoplili i sanirali ogrebotine, a lokalni i svjetski mediji pišu o policajski nazivajući je “heroinom u uniformi”.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.