Hitna medicinska pomoć Visoko u 2015. godini zbrinula 124 pacijenta povrijeđena u saobraćajnim nezgodama

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko dobojskog kantona u 2015. godini dogodilo se ukupno 4580 saobraćajnih nezgoda. Od tog broja 3846 saobraćajnih nezgoda ili 84% su bile nezgode sa materijalnom štetom, 556 saobraćajnih nezgoda ili 12,1% su bile nezgode sa lakše povrijeđenim licima, 151 nezgoda ili 3,3% su bile nezgode sa teže povrijeđenim licima i 27 nezgoda ili 0,6% su bile nezgode sa smrtno stradalim licima.

U toku 2015.godine u Hitnoj medicinskoj pomoći JU „Dom zdravlja“ Visoko zbrinuta su 124 pacijenta povrijeđena u saobraćajnim udesima od čega je bilo 95 pacijenata sa lakim tjelesnim povredama i 29 pacijenata sa teškim tjelesnim povredama.

Prema statističkom pregledu za posmatrani period, od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda na području Zeničko dobojskog kantona za koje su uzroci utvrđeni na licu mjesta, u 72% slučaja uzrok nezgode je bio neprilagođena brzina, 19,8% slučajeva uzrok je bio vožnja pod dejstvom alkohola, u 5,6% slučajeva uzrok nezgode je bio klizav put, u 0,3% slučaja uzrok nezgode je bio oštećenje puta, u 0,3% slučaja uzrok je bio odron na putu, dok se u 0,4% slučajeva radilo o ostalim uzrocima (umor vozača, neispravan pneumatik, nedostatak saobraćajne signalizacije, itd.)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.