Hoće li se Fadil Novalić napokon očitovati na izjavu Besime Borić?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Članica Predsjedništva SDP-a BiH Besima Borić prije desetak dana oglasila se na nebuloze federalnog premijera Fadila Novalića, a kako ovaj još uvijek nije odgovorio prisjetit ćemo se riječi Borićeve pošto ova poruka definitivno treba ući u uži krug najboljih izjava godine bh političara.

“Premijer Fadil Novalić na pitanje o rješavanju alarmantnog stanja u Mirovinskom fondu i nedostatku novca odgovara da je jedino rješenje nova zapošljavanja i nova radna mjesta. Nije rekao kako, pa pretpostavljam da je mislio na model koji on privatno promovira i primjenjuje – zaustavio je dvije profitabilne firme da privatiziraju Pretis i nastave s proizvodnjom, pa ga je sam kupio za 2,5 milijuna, prodao mašine u staro gvožđe, halu prodao drugoj firmi za prodajne kapacitete, svojih 30 radnika iz Gradačca tamo odjavio, pa ih prijavio u Pretis kao novo zapošljavanje i konačno registrirao firmu na svoju kćerku. Isto je ranije uradio i sa UTL-om, nekadašnjom uspješnom vogošćanskom firmom. Ako je to Fadilov model novog upošljavanja i načina punjenja Mirovinskog fonda, daleko ćemo dogurati i mi i radnici, a sve u okviru Reformske agende” – napisala je tom prilikom Besima Borić na svom Facebook profilu, a nedugo nakon toga ovaj sadržaj je objavljen i kao službeno priopćenje SDP-a.

Tko zna, da su u SDP-u više vjerovali nekim ljudima, odnosno nekima nešto manje, možda bi i ova stranka u današnje vrijeme bila znatno konkurentnija Novalićevom SDA, no nisu pa su doživjeli fijasko kakav su doživjeli, ali eto kakvi su ovi njihovi bivši koalicijski partneri možda se prije planiranog vrate u orbitu, dakle ne zbog svog uspješnog djelovanja već izričito prateći (ne)rad Novalića i njegovih i komentirajući realizirano na svojim FB profilima!

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.