I dalje u porastu broj blokiranih računa

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U BiH je, prema najnovijim podacima Centralne banke BiH, blokirano ukupno 71.129 računa poslovnih subjekata, pri čemu 45.082 poslovna subjekta ima blokiran bar jedan račun.

Prvog dana oktobra broj ukupno blokiranih računa iznosio je 70.459, a broj firmi sa bar jednim blokiranim računom 44.745, što ukazuje da je broj blokiranih računa u porastu.

Među poslovnim subjektima kojima su blokirani računi nalaze se privredna preduzeća, zdravstvene organizacije, subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima, razne agencije, zadruge, benzinske pumpe, ali i opštine, mjesne zajednice i različita udruženja.

Prema evidenciji blokiranih računa koju vodi Centralna banka BiH, samo u ovoj godini blokirano je 29.309 računa, dok su 2004. godine, od kada se vodi evidencija, bila blokirana 883 računa.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.