ISIL se hvali: “Ovaj je čovjek pobio 38 turista usred plaže”

Samo nekoliko sati nakon terorističkog napada u Sousseu, jednom od turističkih središta Tunisa, odgovornost za masakr preuzela je Islamska država, a sada su sami objavili i fotografiju čovjeka koji je navodno izvršio napad.

– Naš brat, vojnik Kalifata, Abu Jahja Kujravani, koji je ostvario svoj cilj u hotelu ‘Imperial’, bez obzira na teško osiguranje, piše ispod fotografije muškarca koju je Islamska država objavila na jednoj društvenoj mreži.

Britanski mediji istodobno izvještavaju da je terorist svjesno birao žrtve prema nacionalnosti – Britance, Francuze, Tunižane i Nijemce.

– Smijao se i zezao, djelovao je kao normalan dečko. Birao je koga će ubiti. Nekima je čak govorio da se sklone. Najviše su ga zanimali Britanci i Francuzi, izjavio je jedan od svjedoka.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.