ISIS planirao napade u Budimpešti, Varšavi i Berlinu?

Budimpešta će od Vašingtona zatražiti informacije o upozorenju Centralne obavještajne agencija /CIA/ u kome se glavni grad Mađarske pominje kao potencijalni teroristički cilj, saopštio je danas savjetnik premijera za nacionalnu bezbjednost Gjorgi Bakondi.

Bakondi je reagovao na informaciju objavljenu u jednom poljskom listu gdje se tvrdi da je američka CIA upozorila poljsku državnu bezbjednosnu službu na moguće terorističke prijetnje upućene Varšavi, Budimpešti i Berlinu.

List se poziva na neslužbene novinske izvještaje prema kojima je sredinom marta CIA poslala upozorenje o mogućim paralelnim terorističkim prijetnjama koje su trebale biti realizovane tokom “masovnih događaja” u tri pomenuta grada.

Savjetnik premijera za nacionalnu bezbjednost Bakondi izjavio je da Budimpešta nije dobila nikakvu službenu informaciju koja se odnosi na prijetnje te da je za njih saznala iz poljskog lista.

On je napomenuo i da Vlada shvata informacije o potencijalnim prijetnjama vrlo ozbiljno i preduzima sve kako bi zaštitila svoje građane.

Upitan da li će Budimpešta podići stepen bezbjednosti, Bakondi je rekao da bi takav čin bio preuranjen, te napomenuo da Vlada uvijek izvrši provjeru svih informacija prije nego donese odluke.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.