ISIS u novom videu pozvao na ubijanje širom Balkana

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Novi video militantske grupe ISIS u kojem se na jezicima naroda u regiji poziva na krvoproliće širom Balkana, pojavio se na internetu jutros.

Tzv. Islamska država (ISIS) objavila je propagandni snimak kojim prijeti balkanskim zemljama i poziva “muslimane sa Balkana da joj se pridruže ili pokrenu napade na Balkanu”.

Video u trajanju od 22 minute naracijom je odrađen na engleskom jeziku, no pet osoba se obratilo jezikom naroda u regiji.

Salahudin Al Bosni je imao dosta radikalniji prstup, pozivajući muslimane sa Balkana da “pokrenu rat protiv diktatora” u balkanskim zemljama, jer su tamo muslimani navodno minorizirani, sa uskraćenim pravima.

“Oni koji ne mogu krenuti u hidžru i imaju opravdan razlog, borite se tamo. Postavljajte im eksplozive ispod auta, njihovim kućama. Stavite im otrov u piće ili jelo, neka crknu, neka crknu od muke i otrova”.

Sidiq, posljednji koji se pojavljuje u propagandnom materijalu je objasnio namjeru ISIS-a i njihovu svrhu dolaska na teritorije ove samoprozvane zemlje jeste da brane granice ”Allahove zemlje”.

Sidiq je dodao da onaj koji ostavi džihad sam je sebe oštetio.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.