Ispitna vježba studenta ASU postala hit na internetu

Ispitna vježba jednog studenta Akademije scenskih umjetnosti, urađena prema adaptaciji scene iz filma “25th Hour” režisera Spikea Leeja privukla je veliku pažnju na društvenim mrežama.

Naime, student Andrej Hamzić glavnog glumca stavlja u perspektivu prosječnog sarajevskog momka kojeg naziv Kerim Spahić i nakon što pročita natpis na jednom ogledalu “Jebi se”, počinje njegov monolog.

“Ova studentska vježba kao takva koristi muziku i arhivski materijal čija prava pripadaju njihovim vlasnicima. Vježba je nekomercijalna, snimljena u edukativne svrhe kao semestralni ispit. Citirana scena je prikaz unutarnjeg sukoba aktera. Kroz bijesom ispunjen monolog, akter traži krivca za svoje probleme samo da bi došao do spoznaje i pomirenja da je sam kriv za svoju sudbinu, a ne niko drugi. Ova vježba i njeni autori ne glorifikuju niti podržavaju nijedan vid fašizma, nacionalizma, rasizma i ksenofobije”.

Jednostavno, pogledajte video.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.