Isplata penzija počeće 6. maja

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Isplata penzija za mjesec april počeće u petak 6. maja 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda PIO/MIO.

Penzije ostvarene na osnovu Zakona o PIO/MIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, garantovane i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Shodno tome najniža penzija iznosi 326,17, garantovana 434,90, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 maraka.

Penzije koje su ostvarene na osnovu Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, biće obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene na osnovu Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca Odbrambenooslobodilačkog rata biće obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za april, s uračunatim troškovima, iznose oko 160 miliona maraka.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.